Ohjeet

Ohjeistus harjoituksia varten

Noudata Sveitsin Uimalan sääntöjä. Tervehdi vakituista henkilökuntaa, älä sotke, käy suihkussa ennen uintia ja muista antaa uintirauha sekä ryhmäkavereille että varsinkin muille asiakkaille. Olet Uimalassa vieraana, kunnioita siis isännän vieraanvaraisuutta. Jos tunnet olosi rohkeaksi voit tervehtiä myös muita tuttuja aikuisia.

Rastita.

Ota mukaan vesipullo.

Ota mukaan pieni välipala uintiharjoituksen jälkeen nautittavaksi.

Älä möykkää treenin aikana. Kaikilla ei välttämättä ole yhtä hyvä kuulo kuin sinulla tai he joutuvat käyttämään korvatulppia. Valmentajan ohjeet kuuluvat kaikille. Keskity harjoitukseen.

Muista kaulaliina, päähine ja lämmin vaatetus treenin jälkeen.. Varsinkin, kun ilmat ovat vielä viileitä tai jo viilenevät.

Uintivarusteet:

  • Uimapuku
  • 2 uimalasit (varalasit kassissa)
  • juomapullo
  • pyyhe
  • räpylät
  • lättärit
  • lauta
  • (snorkkeli)
  • uimalakki

Pitkät hiukset tulee kiinnittää uimalakin alle.

Ennen uintia lämmittele opitun mukaan (huom! olkapäät).

Kuivatreeniin päälle mukava ja rento sään mukainen vaatetus. Panosta hyviin tossuihin.

Älä harjoittele sairaana tai väsyneenä. Siitä ei ole mitään hyötyä.

Voit nousta altaasta, jos olet huonovointinen tai kipeä. Kerro valmentajalle mikä on tilanne. 

Kiusaamisen nollatoleranssi. Toiminut ryhmissämme hyvin ja toivottavasti toimii edelleen.

Muista että voit puhua valmentajallesi mistä tahansa. Mikään auringon alla ei ole hänelle kiusallista tai uutta. Hän on paikalla sinua varten.

Nauti treenistä, vedestä, kavereista ja muista pitää hauskaa.

Jos suunta on oikea pitää vain jatkaa matkaa.

Ohjeistus kilpailuja varten

Kilpailuihin mukaan:

Yksi uimapuku enemmän kuin lajeja (+ yksi uimapuku, jos kaksi verraa).

Vesitiivis pussi aka muovipussi tai kaksi.

Kaksi pyyhettä

Uimalakki (seuran) + varalakki ja 2. lasit

Kuiva vaatekerta kassiin (vesitiiviissä pussissa). Saa pukea päälle kun lähtee kotiin. Uimahallissa pärskyy ja roiskuu, joten vaatteet helposti kastuvat. Ei ole kiva lähteä palellen kotiin.

Juomapullo tai kaksi. Juo!

Välipaloja ja ruokaa. Päivä voi olla todella pitkä. Uimahallissa on kuuma, joten vettä on hyvä juoda usein (kehonlämpöistä, ei kylmää). Kilpailusuorituksen jälkeen tulee uimarin haukata jotain. Aterian koon määrää aikaväli seuraavaan lajiin. Tässä kohtaa enemmän on enemmän eli kassiin tulee pakata pieniä patukoita, hedelmiä ja vaikkapa voileipiä (vaalea leipä); jotain helposti sulavaa ja hiilihydraattipitoista. Ei karkkia ja limsaa (poikkeuksena ehkä coca-cola ilman happoja). On tärkeää, että uimarien energiatasot pysyvät ylhäällä.

Uimarien on hyvä liikkua lajien välissä. Eli älä jää paikallesi nököttämään, odottamaan seuraavaa lajia. Venyttele, lämmittele, käy vaikka kävelyllä. Älä jäykisty puhelimeen kiinni.

Käy haukkaamassa happea säännöllisin väliajoin. Uimahalleissa on usein erittäin huono ilma. Vaikkapa uimahallin tuulikaappi riittää.

Ota mukaan sisäkengät. Ei paljain varpain ulos. Villasukatkin ovat paremmat kuin ei mitään.

Ota selvää itse omista lajeistasi. Käy tutkimassa lähtöluettelot ja katso omat eräsi sekä ratasi. Ole noin 5-10 aikaisemmin ennen lajin alkua paikalla keräilyssä. Ota selvää missä on keräily. Ota selvää onko kilpailussa ylilähtö. Saat varmuutta starttiin siitä, että olet kartalla.

Älä pura omaa jännitystäsi muihin. Pyydä apua valmentajalta, jos jännittää kovasti. He ovat siellä sinua varten.

Kuvittele mielessäsi kilpailusuoritus läpi etukäteen. Ui seuraava laji siis jo valmiiksi lähtöineen, käännöksineen ja maaliintuloineen päässäsi ennen starttia. Keskity. Mieti strategia. Jos olet epävarma jostain tai tarvitset apua, niin käy ennen starttia kysymässä ohjeet valmentajalta.

Käy noutamassa palaute startin jälkeen valmentajalta heti. Meitä on paljon, mutta 95 %:sti palaute on saatavilla. Odota vuoroasi kärsivällisesti, jos edelläsi on joku tai joku ui juuri. Muista, että rakentava palaute kehittää, eikä ole henkilökohtaista.

On tärkeää, että kilpailuissa on hauskaa ja saat viettää aikaa kavereiden kanssa. Muista kuitenkin, että olet paikalla kisaamassa. Parhaimmillaan koko perheesi on laittanut muut toimet sivuun ja tullut katsomaan juuri sinun suoritustasi. Keskity omaan tekemiseesi, rauhoitu ennen starttia ja tee sitä mitä olet tullut paikalle tekemään. Parhaasi. Se riittää.

Kummakos on olla rohkea, jollei pelkää? Kisajännitys kuuluu asiaan ja kasvattaa. Rohkeasti siis mukaan kilpailemaan!

AKROBATIA TUNNIN OHJEET (maanantai)

Pukeudu sisäliikuntavarusteisiin, paljaat jalat, sukat mukana salissa.

Suositus on ainakin tytöille tiukka paita, ettei ole korvissa ja aiheuta hankaluutta liikkeitä tehdessä.

Ei vetoketjuja tai kovia kohtia vaatteissa.

KAIKKI korut jätetään kotiin. Turvallisuustekijä.

Avoin mieli. Saatamme tehdä joskus jotain hassua, mutta kaikella ON TARKOITUS. Etenemme vaihe vaiheelta kohti voltteja ja näyttävämpiä liikkeitä.

Keskity kuuntelemaan ohjeita. Ohjeet kuunnellaan yhdessä ja kuunnellaan uudelleen, jos joku ei tiedä mitä tehdään. Tämäkin on turvallisuustekijä.

Tottele ohjaajaa – hän tietää mitä tekee ja vastaa sinun turvallisuudestasi. Älä siis tolloile, vaan tee mitä sanotaan. Kiitos.