Ennätyksiä ja tähtien tuiketta

Uinti Hyvinkään kisakausi avattiin virallisesti Salon Uimareiden syyskisoissa 29.9.2018. Alkusyksyn harjoituskausi on ollut ehjä ja Sveitsin Uimalan ulkoaltaan kaakeleita päästiin tuijottelemaan elokuun loppuun asti. Hyviä tuloksia osattiin siis jo odottaa.

Tyttöjen ja naisten 100 metrin sekauinnissa avattiin heti kilpiuimareiden mitalikanta. T11 sarjassa Eedi Imppola sijoittui kolmanneksi. Naisten sarjassa samassa lajissa Saana Yritys nappasi hopeaa ja Aino Kontiainen pronssia. Elli Lenkkeri paransi ennätystään lähes 8 sekuntia sijoittuen viidenneksi. Inka Poikolainen ja Ella Arvela paransivat niin ikään ennätystään noin 10 sekuntia. Myös kuudenneksi sijoittunut Taiga Yritys ja Hanna Ponnikas tekivät mukavan ennätys parannuksen. Poikien 100 metrin sekauinnissa Samuel Rooke paransi ennätystään kymmenisen sekuntia sijoittuen yhdeksänneksi. Eemi Niinisen ennätys parani lähes yhdeksän sekuntia ja Joel Lipposen lähes kaksi sekuntia.

Wilma Wallenius ui hienon kolmen sekunnin ennätyksen 400 metrin vapaauinnissa. Myös Maria Yritys ui 400 metrin vapaauinnin hienosti yltäen erinomaisen ennätyksensä pintaan. Aaro Imppola paransi omaa 400 metrin ennätystään kahdeksan sekuntia ja Ville Nieminen lähes 10 sekuntia.

Aino Kontiainen sijoittui kolmanneksi naisten 50 metrin rintauinnissa ajalla 35,34. Aino paransi uitua ennätystään noin sekunnilla. Sonja Tarkiainen paransi ennätystään nelisen sekuntia ja Ella Arvela 10 sekuntia. Myös Eemi Niininen ja Joel Lipponen liukuivat rintauinnin pikamatkalla ennätysparannuksiin sijoittuen neljänneksi ja viidenneksi. Taiga Yritys voitti 50 metrin perhosuinnissa hopeaa. Elli Lenkkeri voitti kultaa 100 metrin rintauinnissa sarjassa T13 erinomaisella ajalla 1:21,80, kuten myös Aino Kontiainen naisten sarjassa ajalla 1:17,34. Sonja Tarkiainen sipaisi jälleen pienen siivun pois ajastaan 100 metrin rintauinnissa.

Taiga Yritys voitti 100 metrin perhosuinnissa naisten sarjan hienolla ajalla 1:10,86. Eedi Imppola voitti 50 metrin selkäuinnin sarjassa T10 ja Saana Yritys sijoittui naisten 50 metrin selkäuinnissa pronssille erinomaisen hyvällä ajalla 32,46.

Kilpiuimareiden illan parhaat ennätykset nähtiin 100 metrin ja 200 metrin vapaauinnissa. Kilpiuimareista nopein oli Saana Yritys ajalla 1:03,03. Eedi Imppola paransi ennätystään kolme sekuntia lukemiin 1:20,83, kuten myös Elli Lenkkeri aikaan 1:06,95. Hanna Ponnikas paransi aikaansa kolmisen sekuntia, kuten myös poikien puolella Samuel Rooke aikaan 1:07,64. Ville Nieminen paransi aikaansa niin ikään kolmisen sekuntia ja Eemi Niininen kuusi sekuntia. Eero Tarkiainen paransi ennätystään seitsemän sekuntia.

Aaro Imppola paransi ennätystään 200 metrin vapaauinnissa 11 sekuntia aikaan 2:33,53. Hanna Ponnikas paransi 200 metrin vapaauinnin aikaansa upeat 14 sekuntia. Hienoista mitalisijoista huolimatta, illan kirkkain tähtiuimari oli tällä kertaa kuitenkin Inka Poikolainen, joka 100 metrin vapaauinnissa paransi ennätystään noin 9 sekuntia aikaan 1:14,54. 200 metrin vapaauinnissa Inka paransi ennätystään huikeat 23 sekuntia aikaan 2:41,78.

Onnea kilpiuimarit upeasta kauden aloituksesta! Hienoa työtä. Jos suunta on oikea, pitää vain jatkaa matkaa.

INKA SELKÄ 2018

Inka Poikolainen Kuva Ismo Aaltonen

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s