Uinti Hyvinkää viikonloppuna Itäväylä-uinneissa ja pitkäperjantaina Simmis -Uinneissa

Sekä Porvoon Itäväylä-uinnit että Simmiksen Arena -Uinnit kilpailtiin aurinkoisessa säässä. Uinti Hyvinkään mitalisaalis jälleen vaikuttava. 

Ensimmäiset Itäväylä-uinnit kilpailtiin 24.3.2018. Uinti Hyvinkää osallistui historiallisiin kisoihin lopulta 14 hengen joukkueella. Kilpailu teräsaltaassa alkoi miesten 200 metrin sekauinnilla. Uinti Hyvinkäätä lajissa edusti Aaro Imppola, joka veikin voiton sarjassa P 12 ja nuoremmat hienolla ennätyksellä 3:07.04. Seuraavaksi kisailtiin 50 metrin rintauinti, jossa 7–vuotias Nicolas Luoma sijoittui hopealle sarjassa P 9 ja nuoremmat. Eedi Imppola sijoittui samassa lajissa hopealle sarjassa T 10, kuten myös Aino Kontiainen naisten sarjassa – molemmat tytöt tekivät hienon uuden ennätyksen. Saana Yritys voitti kultaa 100 metrin vapaauinnissa ajalla 1:02.96. Emmi Silvola paransi 100 metrin vapaauinnin virallista ennätystään hienosti lähes kolme sekuntia. Aaro Imppola sijoittui hopealle 100 metrin perhosuinnissa uudella henkilökohtaisella ennätyksellä 1:31.82.

Taiga Yritys voitti naisten sarjan kuningasmatkalla 400 metrin sekauinnissa hienolla ajalla 5:40.61. 400 metrin vapaauinnissa Ville Nieminen oli hienosti kuudes sarjassa P 13-14.  Niin ikään 400 metrin vapaauinnissa sarjassa T 12-13 Elli Lenkkeri voitti kultaa ajalla 5:25.97. Wilma Wallenius sijoittui samassa sarjassa uudella ennätyksellään kolmanneksi.  Hanna Ponnikas voitti pronssia sarjassa T 14-15, kuten myös Aino Kontiainen naisten sarjassa. Samassa sarjassa Maria Yritys sijoittui hienosti viiden minuutin alituksella hopealle. 100 metrin selkäuinnissa Saana Yritys voitti sarjassa T 14-15 kultaa. P 9 sarjassa Nicolas Luoma voitti 50 metrin vapaauinnissa pronssia. 100 metrin rintauinnissa Joel Lipponen tempaisi hienon uuden ennätyksen sijoittuen kilpailussa neljänneksi. Myös Ville Nieminen paransi ennätystään hyvin ja oli kuudes.

100 metrin rintauinnissa nähtiin hopeasta todellinen taistelu sarjassa T 12-13, kun Porvoon Uimaseuran Meri Luoma ja Uinti Hyvinkään Lumi Luoma ottivat mittaa toisistaan. Viimeisellä neljänneksellä Lumi osoittautui nopeammaksi kuin Meri ja vei lopulta hopean Hyvinkäälle ajalla 1:26.42. Saana Yritys sijoittui niin ikään hopealle samassa lajissa sarjassa T 14-15, kuten myös Aino Kontiainen naisten sarjassa ajalla 1:18.89. 50 metrin perhosuinnissa Eedi Imppola voitti ylivoimaisesti kultaa ajalla 41.33. Naisten sarjassa taituroi Taiga Yritys hopealle hienolla ajalla 32,06.

Vapaauintiviestissä 4 x 50 m naisten sarjassa UH joukkue Maria Yritys, Saana Yritys, Aino Kontiainen ja Taiga Yritys sijoittui tiukan kamppailun jälkeen hienosti hopealle.

Pitkäperjantain kunniaksi miniryhmä Uinti Hyvinkään uimareita lähti jokainen yhdellä lajilla metsästämään puuttuvia aikarajoja Simmis Arena -uinneista Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskuksesta. Simmiksen järjestelyt olivat huippuluokkaa ja Mäkelänrinteen uintikeskus on puitteiltaan ihan omalla tasollaan. Tämä näkyikin tuloksissa. Yhteistyön merkeissä Uinti Hyvinkää osallistui myös kilpailuiden tuomarointiin omalla panoksellaan.

Alkuviikon vatsataudista kärsinyt uskomaton Aino Kontiainen pokkasi pronssia naisten 200 metrin rintauinnissa. Saana Yritys ylsi niin ikään pronssille 100 metrin vapaauinnissa hienolla uudella ennätyksellä 1:03.40 sarjassa T 15 ja nuoremmat. Viiden hengen joukkueelta, joista jokainen ui yhden lajin, oli mitalisaalis huikea. Saana alitti samalla 15 -vuotiaiden tyttöjen ikm-aikarajan ja saalisti viidennen lajinsa kesän arvokilpailuihin. Maria Yritys ui niin ikään napakasti oman ennätyksensä 100 metrin vapaauinnissa ja Taiga Yritys taisteli uudet lukemat 400 metrin sekauinnissa. Taiga sijoittuikin T15 ja nuoremmat sarjassa hienosti kahdeksanneksi. Lumi Luoma ui niin ikään 400 metrin sekauinnissa ensimmäisellä ajallaan suoraan alle arvokisarajan ja sijoittui T15 ja nuoremmat sarjassa yhdeksänneksi ajalla 5:55.47. Samalla Lumi leipoi uudet ennätyslukemat 100 m PU aikaansa 1:23.57. Palaamme ensi kaudella Mäkelänrinteeseen isolla joukkueella – lyhyelläkin visiitillä kisat olivat vaikuttava kokemus.

Sekä Itäväylä-uinneista että Arena -uinneista Uinti Hyvinkää sai taas runsaasti kisakokemusta eri lajeista ja uusia mitalisteja sekä ennen kaikkea päräyttävän hienoja henkilökohtaisia ennätyksiä kotiin vietäväksi.

Kun suunta on oikea, on hyvä jatkaa matkaa! 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s