Huipputuloksia ja henkilökohtaisia ennätyksiä – IKM Vaasa

Uinti Hyvinkään yksivuotista taivalta juhlittiin sekä pikkujoulujen merkeissä viime sunnuntaina 26.11.2017 että Ikäkausimestaruusfinaalissa 1.-3.12. Vaasassa. Hämmästyttävää on, että yksivuotias Uinti Hyvinkää sai IKM -finaaliin peräti kolme edustajaa. UH! lipunkantajia Vaasassa olivat Aino Kontiainen, Lumi Luoma sekä Saana Yritys. Joukkueenjohtajana toimi valmentaja Sanna Yritys.

Lauantaina aamulla ensimmäisenä UH! uimarina veteen hyppäsi Aino Kontiainen T15 200 metrin rintauinnissa. Aino paransi rintauinnin ennätystään peräti kuusi sekuntia aikaan 2:46.73 sijoittuen upeasti kuudenneksi. Aino siirtyy ensi vuonna ikäkausimestaruussarjoista nuorten SM-kilpailuihin. Upealla suorituksella Aino alitti kesän NSM -uintien 200 metrin rintauinnin aikarajan.

Seuraavana lähtöpallille kiipesi UH! joukkueen kuopus, ensimmäistä kertaa IKM -finaaleihin ikänsä puolesta päässyt Lumi Luoma. T12 100 SU lajissa kilpaillut Lumi jännitti ensimmäistä arvokilpailustarttiaan melkoisesti. Laukauksen kajahdettua Lumi pisteli jännityksestä huolimatta oman henkilökohtaisen ennätyksensä lukemat uuteen uskoon aikaan 1:15.33. Tällä tuloksella hän on 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa 13:sta paras sadan metrin selkäuimari koko Suomessa. Samalla Lumi rikkoi aikarajan kesän ikäkausimestaruusuinteihin.

Viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisempänä UH! uimarina altaaseen singahti Saana Yritys. T14 sarjassa 100 SU ensimmäisenä lajinaan uinut Saana teki todella upean uuden ennätyksen 1:07.43 parantaen omaan ennätystään kolme sekuntia. Saana sijoittui omassa sarjassaan uskomattoman hienosti 5:ksi. Toisessa lajissaan 200 metrin selkäuinnissa Saana pisteli niin ikään oman ennätyksensä uusiksi aikaan 2:30.62. Tällä ajalla Saana sijoittui hienosti sijalle 11. Saana on alittanut sekä 100 selkäuinnissa että 200 metrin selkäuinnissa IKM-  ja NSM-aikarajat.

Uinti Hyvinkään kaikki IKM uimarit uivat jokaisessa starttaamassaan lajissa oman ennätyksensä. Todella hieno suoritus tärkeässä paikassa. Valmentajat Sanna Yritys ja Jari Andelin olivat syystäkin tyytyväisiä suojattiensa tuloksiin, jotka olivat todella paljon enemmän kuin aloittavan seuran uimareilta uskallettiin edes toivoa. Jos suunta on oikea, pitää vain jatkaa matkaa.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s