Uinti Hyvinkään IKM viikonloppu onnistui yli odotusten

Riihimäellä perjantaista sunnuntaihin kilpaillut IKM karsinnat olivat kohta yksi vuotta täyttävälle Uinti Hyvinkäälle menestys

(Uintikuvat Ismo Aaltonen)

Viikonloppuna 3-5.11 kilpailtiin seitsemällä paikkakunnalla valtakunnalliset lyhyen radan ikäkausimestaruusuintien aluekilpailut. Kilpailuihin osallistui kaiken kaikkiaan yli 2300 uimaria. Loppukilpailut uidaan joulukuun alussa Vaasassa. Etelä-Suomi 2:n alue, johon Uinti Hyvinkää kuuluu, kisaili Riihimäen Uimahallissa. Riihimäen Uimaseura näytti taas mahtavan organisointikykynsä voiman ja vaikka puitteet olivat muuta Suomea heikommat, niin RiUS suoriutui silkalla mies(tai nais)voimalla kilpailujen järjestämisestä upeasti.

Kaksi nuorinta ikäsarjaa kilpailee vain aluekilpailuissa, joten sarjat T10 ja T11 sekä P11 ja P12 uidaan ja palkitaan paikallisesti. Valtakunnallisesti kahdeksan parasta saa näissä sarjoissa kunniakirjan, mutta IKM finaaleihin pienet uimarit eivät vielä pääse. T12 – T15 sekä P13 – P16 puolestaan kisailevat aluekilpailuissa pääsystä IKM loppukilpailuun. Finaaliin pääsee koko Suomesta vain 16 parasta lajeittain, joten kärki on kapea.

Sarjassa T11 Uinti Hyvinkään terävin kärki oli Elli Lenkkeri ja sarjassa P11 Uinti Hyvinkäätä edustivat hienosti Aaro Imppola sekä Eero Tarkiainen.

Elli Lenkkeri avasi urakan 100 metrin rintauinnilla ollen paikallistuloksissa hienosti hopealla ja valtakunnallisesti sijalla 11. 100 perhosuinnissa Elli sijoittui niin ikään hopealle ja valtakunnallisesti Elli oli lajissa 15:sta. 200 metrin sekauinnissa Elli Lenkkeri voitti paikallisissa kisoissa upeasti kultaa sijoittuen valtakunnallisesti sijalle 13. 50 metrin perhosuinnissa Elli sijoittui paikallisesti jälleen hopealle ollen valtakunnallisesti sijalla 10. 100 metrin sekauinnissa ja 50 metrin rintauinnissa Elli Lenkkeri sijoittui paikallisesti toiseksi. Valtakunnallisesti Elli sijoittui sekauinnissa sijalle 8 ja rintauinnissa sijalle 7, napaten näistä lajeista hienosti itselleen Suomen Uimaliiton kunniakirjan. Elli Lenkkerin mitalisaalis viikonlopulta oli mahtavat kuusi mitalia.

Ellirinuli2017

Aaro Imppola sijoittui 50 metrin vapaauinnissa paikallisesti sijalle 3 ja valtakunnallisesti hienosti sijalle 25. 100 metrin sekauinnissa Aaro oli paikallisesti niin ikään hopealla. 50 metrin rintauinnissa Aaro sijoittui paikallisesti neljänneksi ja valtakunnallisesti sijalle 21. 50 metrin selkäuinnissa Aaro voitti hienosti paikallisesti kultaa ajalla 42.16. 50 metrin perhosuinnissa Aaro Imppola voitti paikallisesti hopeaa ja sijoittui valtakunnallisesti sijalle 14. parantaen ennätystään lähes neljä sekuntia. Illan päätteeksi Aaro voitti vielä hopeaa 200 metrin vapaauinnissa parantaen jälleen aikaansa, tällä kertaa noin 9 sekuntia. Mikä veto mitalirikkaan viikonlopun päätteeksi! Todella hienolla ennätyksellä Aaro sijoittui valtakunnallisesti sijalle 17. Aaro Imppola voitti viikonlopun aikana paikallisesti kaiken kaikkiaan viisi mitalia.

AARo IKM uinneissa

Uintiuraansa aloitteleva Eero Tarkiainen sijoittui 50 metrin rintauinnissa paikallisesti sijalle 11. 50 metrin selkäuinnissa Eero oli paikallisesti sijalla 9.

T12 sarjassa Uinti Hyvinkäätä edustivat Lumi Luoma, Janica Nieminen ja Wilma Wallenius. T13 sarjassa UH väreissä uivat Hanna Ponnikas ja Sonja Tarkiainen sekä P13 sarjassa Oskari Cederqvist, Joel Lipponen, Ville Nieminen, Eemi Niininen sekä Samuel Rooke. T14 sarjassa Uinti Hyvinkään lippua kantoivat Saana Yritys ja Taiga Yritys. T15 sarjassa Aino Kontiainen ja Maria Yritys pitivät lisäksi joukkueen kapteeneina hienoa tunnelmaa yllä.

Oskari Cederqvist, joka kilpailee sarjassa P13, paransi 50 vapaauinnissa aikaansa hieman yli sekunnin aikaan 30.01. Oskari jäikin harmillisen lähelle 30 sekunnin rajan rikkomista. 100 metrin vapaauinnissa Oskari sijoittui paikallisesti viidennelle sijalle hienolla ajalla 1:06.29. 50 metrin selkäuinnissa P13 sarjassa kilpaileva Oskari Cederqvist sijoittui paikallisesti 8. sijalle sarjassa P13-P16 ajalla 34.10. 50 metrin perhosuinnissa Oskari paransi ennätystään lähes 11 sekuntia aikaan 33.47. Oskari sijoittui paikallisesti sijalle viisi ja valtakunnallisesti sijalle 25. 100 metrin selkäuinnissa hienolla ajalla 1.15,49. Oskari paransi jälleen ennätystään puoli sekuntia ja on koko syksyn tasaisen varmasti parantanut ennätystään kerta kerran jälkeen.

OSKARIpepe22017

Taiga Yritys oli 200 metrin sekauinnissa paikallisesti hienosti neljäs sarjassa T14. Taiga paransi ennätystään uskomattomasti lähes 10 sekuntia. 400 metrin sekauinnissa Taiga sijoittui paikallisesti pronssille ajalla 5:45,43. Taigan valtakunnallinen sijoitus lajissa oli 27. 200 metrin vapaauinnissa Taiga sijoittui paikallisesti hopealle ajalla 2.23.80. Tällä ajalla hän oli valtakunnallisesti sijalla 29. 400 metrin vapaauinnissa Taiga Yritys sijoittui paikallisesti hopealle ajalla 5.01.54. Taiga paransi ennätystään noin 8 sekuntia ja sijoittui valtakunnallisesti sijalle 25. 100 metrin vapaauinnissa Taiga teki pitkän viikonlopun päätteeksi hienon ennätyksen parantaen aikaansa lähes sekunnin takoen tauluun ajan 1.05,85.

TAIGApepe52017

Maria Yritys oli 800 metrin vapaauinnissa ikäsarjassa T15 paikallisesti toinen. Maria paransi ennätystään uskomattomat 36 sekuntia. Maria olikin valtakunnallisessa tilastossa hienosti sijalla 20. 200 metrin vapaauinnissa Maria paransi aikaansa hieman yli viisi sekuntia sijoittuen paikallisesti kuudenneksi. 400 metrin vapaauinnissa Maria Yritys sijoittui paikallisesti pronssille ajalla 5.00,17. Valtakunnallisesti Maria oli tällä ajalla 21. Marian ennätysparannus oli huikeat 9 sekuntia.

MARIAVAPARI2017

Aino Kontiainen oli 100 metrin rintauinnissa paikallisesti upeasti toinen ja valtakunnallisesti 22. 200 metrin rintauinnin Aino voitti paikallisesti ajalla 2:52,88. Tällä ajalla Aino sijoittui valtakunnallisesti sijalle 12 ja ui näin itsensä ensimmäisenä UH uimarina IKM aluekilpailuun Vaasaan. 100 metrin sekauinnissa Aino sijoittui paikallisesti sijalle kolme sarjassa T12-T15.

AINORINULI22017

Saana Yritys sijoittui paikallisesti sarjassa T14 200 metrin sekauinnissa hopealle sijoittuen valtakunnallisesti lajissa sijalle 26. 100 metrin selkäuinnissa Saana sijoittui paikallisesti hopealle ajalla 1:11.22. Valtakunnallisesti aika riitti 15. sijaan eli myös Saana nähdään IKM aluekilpailussa Vaasassa. Hienoja urheiluhetkiä koettiin, kun Saana otti haltuun 200 metrin selkäuinnin. Saanan loppuaika 2.31.44 oikeutti valtakunnallisesti yhdeksänteen sijaan ja toiseen IKM starttiin Vaasassa. Paikallisesti Saana sijoittui hienosti kahden sadasosa erolla hopealle. Saana paransi ennätystään noin kuusi sekuntia. 100 metrin vapaauinnissa Saana voitti illan päätteksi paikallisesti kultaa ajalla 1.03.62. Saana siis lähtee Vaasaan starttaamaan kahdessa lajissa.

SAANAPEPE22017

Sarjassa T12 Lumi Luoma sijoittui 100 metrin rintauinnissa paikallisesti 4:ksi ja oli valtakunnallisissa tuloksissa 24. 200 metrin sekauinnissa Lumi oli paikallisesti niin ikään neljäs ja valtakunnallisesti sijalla 27. 50 metrin selkäuinnissa T12 sarjassa kilpaileva Lumi sijoittui paikallisesti sijalle 6. sarjassa T12-T15 uudella ennätyksellä 35.09. 100 metrin selkäuinnissa Lumi Luoma paransi ennätystään sekunnilla aikaan 1.15.62 sijoittuen paikallisesti hopealle. Valtakunnallisesti Lumi sijoittui sijalle 11 uiden itsensä niin ikään IKM loppukilpailuun Vaasaan. Yleisön kannustus oli hurjaa, kun Lumi Luoma paransi 100 metrin vapaauinnin ennätystään 1,5 sekuntia puhkaisten viimein 1.10 rajan aikaan 1.09,40. Tästä on hyvä jatkaa.

LUMIPEPE2017

Vähemmän syksyn aikana kilpaillut Joel Lipponen onnistui hienosti 100 metrin sekauinnissa ja paransi aikaansa kaikkiaan lähes 7 sekuntia.

Joelseläri2017

Wilma Wallenius sijoittui 100 metrin perhosessa paikallisesti sijalle 11. Wilma paransi 50 metrin perhosen ennätystään hienosti lukemiin 44.19. 100 metrin sekauinnissa Wilma Wallenius paransi aikaansa lähes neljä sekuntia.

Janica Nieminen oli paikallisesti 100 metrin rintauinnissa 16. 50 metrin perhosuinnissa Janica paransi omaa ennätystään lukemiin 39.06. 100 metrin sekauinnissa Janica paransi aikaansa lähes sekunnilla.

Janicarinuli2017

Sonja Tarkiainen paransi 100 metrin rintauinnissa tulostaan kaksi sekuntia. 100 metrin sekauinnissa Sonja paransi aikaansa lähes neljä sekuntia aikaan 1.35.45.

Ville Nieminen paransi 50 vapaauinnissa ennätystään lähes 2,5 sekuntia. 50 metrin selkäuinnissa Ville paransi ennätystään hieman yli sekunnin.

Villevapari2017

Samuel Rooke paransi 50 metrin vapaauinnissa aikaansa lähes 1,5 sekuntia. 100 metrin vapaauinnissa Samuel paransi aikaansa huikeat neljä sekuntia aikaan 1:13.89.

Eemi Niininen teki tiukassa paikassa hienon ennätyksen parantaen 100 metrin rintauinnin aikaansa lähes sekunnin. Sarjassa P13 Eemi sijoittui paikallisesti 16:sta.

Hanna Ponnikas paransi 100 metrin rintauinnissa tulostaan lähes kaksi sekuntia. 100 metrin selkäuinnissa Hanna hämmästytti kaikki parantaen aikaansa hienolla suorituksella lähes 13 sekuntia.

T15 4 x 100 metrin vapaauintiviestissä Uinti Hyvinkään joukkue oli kokoonpanolla Aino Kontiainen, Maria Yritys, Taiga Yritys ja Saana Yritys paikallisesti upeasti kolmas. Valtakunnallisesti tytöt sijoittuivat sijalle 26. Tytöt nostivatkin hienoilla ennätyksillään sijoitustaan roimasti. Sama kokoonpano voitti paikallisesti 4 x 100 metrin T15 sekauintiviestin sijoittuen valtakunnalliseti sijalle 16. Tytöt olivatkin kisoissa aivan mahtavassa vedossa.

Uinti Hyvinkää siis voitti IKM aluekilpailuista 11 mitalia, lukuisia henkilökohtaisia ennätyksiä ja kolmen uimarin joukkueen ikäkausimestaruusuintien loppukilpailuun Vaasaan. Huikea suoritus pieneltä seuralta. Uinti Hyvinkää on hyvän tuulen uimaseura, joka panostaa urheilijoidensa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Valmentajat Sanna Yritys ja Jari Andelin ovat syystä tyytyväisiä luotsaamansa seuran tuloksiin. Lähes jokainen uimari teki kilpailuissa ainakin yhden oman ennätyksen ja antoi valonsa loistaa. Suunta näyttääkin olevan oikea.

FB UH! JENGI

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s