Uinti Hyvinkää aloitti ensimmäisen kisaviikonloppunsa ryminällä

Uinti Hyvinkään historian ensimmäinen pronssi, kulta ja hopea saavutettiin heti kisakiertueen avauskilpailussa

UH:n kilpailukiertueen ”Luceat lux vestra”:n ensimmäinen keikkapaikka osui Espoon Cetuksen järjestämään Speedo Cupiin 16–17.9.2017 Espoonlahden trooppiseen uimahalliin. Lauantaina kisailivat tytöt 14 ja vanhemmat. Sunnuntaina taas olivat vuorossa sarjat tytöt 10 – 13 ja pojat 11–14.

UHperhonen

UH:n historian ensimmäiset starttaajat olivat samassa erässä uivat Taiga ja Maria Yritys. Kuvaavaa on, että molemmat tytöt uivat ensimmäisessä lähdössään 100 metrin vapaauinnissa upean ennätyksen. Tämä oli hieno alkusysäys uudelle seuralle. Sarjassa tytöt 14–15 Saana Yritys sijoittui ensimmäisessä lajissa viidenneksi ajalla 1.03,09 ja 200 m sekauinnissa neljänneksi ajalla 2:40,09. 

Uinti Hyvinkään ensimmäisen mitalin voitti heti lauantaina Aino Kontiainen. Aino ui 14–15 -vuotiaiden tyttöjen kovatasoisessa 50 metrin rintauinnissa pronssille ajalla 37,27 ja 100 m rintauinnissa Aino oli hienosti neljäs.

Aino pronssilla

Sunnuntaina oli vuorossa Uinti Hyvinkään juniorijoukkue, josta paikalla oli tällä kertaa 13 uimaria. UH:n ensimmäisen kultamitalin nappasi Elli Lenkkeri sarjassa tytöt 11. Elli paukutti 100 metrin rintauinnin aikaan 1.34,84 ja nappasi kultaisen mitalin suoraan kilpasiskojen nenän edestä. Elli voitti myös 50 metrin perhosessa kultaa ja 100 metrin vapaauinnissa hopeaa.

Lumi Luoma voitti hopeaa 50 metrin vapaauinnissa ja 50 metrin selkäuinnissa uudella ennätyksellä 35,36. Aaro Imppola voitti niin ikään hopeaa 50 metrin selkäuinnissa sarjassa pojat 11 ja oli 200 metrin vapaauinnissa hienosti neljäs. 13 -vuotiaiden poikien sarjassa Joel Lipponen voitti pronssia 50 metrin selkäuinnissa. Samassa sarjassa ja lajissa Uinti Hyvinkään Samuel Rooke oli makeasti neljäs ja Ville Nieminen viides.

Lipponen ja Rooke

Uinti Hyvinkään mitalisaalis Espoonlahden kisoista oli siis hulppea, vaikka aamu alkoi uimareiden osalta aikaisella verryttelyllä 8:30 Espoossa ja viimeinen laji 100 metrin vapaauinti pyörähti aikataulun mukaisesti käyntiin illalla kahdeksalta. Pitkän päivän kisat tuottivat hienon tuloksen. Valmentajat Sanna Yritys ja Jari Andelin olivat syystäkin tyytyväisiä uimarien peruskestävyyskauden kisakuntoon. Jos suunta on oikea, pitää vain jatkaa matkaa.

Uinti Hyvinkään joukkueessa uivat lisäksi Erja Tiljander, Janica Nieminen, Wilma Wallenius, Sonja Tarkiainen, Eedi Imppola, Eemi Niininen, Inka Poikolainen ja Eero Tarkiainen. Kaikki UH uimarit uivat hienosti, ottaen huomioon syksyn flunssakierteet ja peruskestävyyskauden harjoitustason. Esimerkkinä voidaan mainita Wilma Wallenius, joka paransi 400 metrin vapaauinnin aikaansa huikeat 27 sekuntia. Uinti Hyvinkää osallistui kisoihin kaiken kaikkiaan 18 uimarin joukkueella.

Mikä oli todistettava – iloa ja innostusta on toimiva resepti!

Lauantaina Rajamäen NU Syysuinneissa hyvinkääläiset Noora Virta, Matias Yritys ja Arttu Vänttinen tekivät myös vakuuttavaa jälkeä altaassa. Esimerkiksi Noora avasi kilpailukautensa pitkän tauon jälkeen 50 metrin vapaauinnissa hienolla tuloksella ja uudella ennätyksellä 28,10. 

Uinti Hyvinkää on uusi hyvän tuulen uimaseura, joka on aloittanut toimintansa Sveitsin Uimalassa elokuussa 2017. Uinti Hyvinkään kantava ajatus on, että harrastuksen tulee olla hauskaa, tasapuolista ja tuottaa hyviä kokemuksia. Uinti Hyvinkää – Uintia elämää varten.

UHkiitää

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s