Terve uimari terveessä kehossa

Uinti Hyvinkään tavoitteet syyskaudelle 2017

Uinti Hyvinkään kausisuunnitelma ja tavoitteet syksylle 2017 on laadittu huolellisten pohdintojen jälkeen. Tavoite oli lopulta selkeä: Uinti Hyvinkään riveistä harjoitetaan mahdollisimman monta tervettä uimaria ehjän kauden kautta itse asetettuihin tavoitteisiin. Keinot tähän tavoitteeseen pääsemiseen taas aiheuttivat päänvaivaa. ”Train smart, not just hard” käytännössä, eli miten treenata fiksusti ”kovaa”, mutta kuitenkin niin monipuolisesti, että uimarit pysyvät virkeinä ja terveinä. Eikä myöskään tule unohtaa iloa ja innostusta. Harjoituksissa pitää olla myös hauskaa. Jos uimari ajattelee harjoituksiin lähtiessään, että taas pitää mennä – taas sitä samaa, on korjausliike paikallaan.

Kuivatreenivalikoima on siis mittava. Myös kehonhuoltoon on tänä syksynä panostettu. Onneksi Uinti Hyvinkään riveissä on innokkaita ja osaavia vanhempia, jotka liikuttavat ja venyttävät uimareita. Yhteistyökumppanimme Iron Club on vahvasti voimatyössä mukana. Tavoitteet ovat haastaviakin, mutta meillä todella on kaikki mahdolliset avaimet niiden saavuttamiseen. Yhteistyö on Uinti Hyvinkään vahvuus ja yhteistyössä on voimaa. Kaunis kiitos siis myös ”Hyvinkääläiset” eli Anu, Minna, Inga ja Sari. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista.

Syksyn uintitreenien sabluunat on käyty yhdessä valmennustiimin kanssa huolellisesti läpi. Pääkapellimestareina ovat luonnollisesti toimineet Sanna Yritys ja Jari Andelin. Uintitreeneissä pyrimme ammentamaan siitä vahvasta, vuosien varrella kertyneestä osaamisesta, jonka valmentajamme omaavat. Valmentajillemme ovat toki tuttuja eri sykealueet, uintitekniikat ja treenipainotukset. Olemme excelöineet. Tärkein kokemuksen tuoma ominaisuus on kuitenkin ihmisyys. Kyky asettaa uimari etusijalle. Kyky ajatella uimaria ihmisenä, persoonana, henkilönä ja katsoa mikä on parasta juuri sille tietylle lapselle tai nuorelle ja hänen tavoitteelleen. Teknisen osaamisen lisäksi juuri tästä syystä arvostamme pääkapellimestareitamme niin paljon. Tämän he hallitsevat ja onpa siellä takataskussa pari muutakin metkua.

Uinti Hyvinkään uimarit eivät varsinaisesti ui ryhmissä. On mahdoton ajatus, että löytyisi kuusi tai kahdeksan täysin samantasoista uimaria tämän kokoisesta kaupungista, jotka hyötyisivät täysin samasta treenistä. Tämä lienee mahdollista isoissa seuroissa, joissa kilpauimareita on satoja. Pienessä seurassa taas, jossa uimarimäärä on vähäinen, käytännössä koko ryhmä harjoittelee yhden tai kahden uimarin mukaan. Uinti Hyvinkää on kääntänyt sommitelman päälaelleen ja jokaiselle uimarille on laadittu ”henkilökohtainen ohjelma”. Hyvin suunnitellusta uintitreenipaletista on valittu uimarin kehitysvaiheeseen sisällöltään sopivimmat treenit ja oikea treenimäärä. Kun uimarimäärä on tarpeeksi pieni, niin tämä on ollut mahdollista. Myös muut harrastukset on voitu näin mahduttaa mukaan uimarin viikkoon.

Uinti Hyvinkää on siis ikäänkuin pieni kyläkoulu, jossa kaikki oppilaat istuvat samassa luokassa, mutta ovat eri luokilla eli jokaisella on oma opinto-ohjelma.

Viime vuoden lyhyen radan IKM finaaleissa Salossa tykittivät nykyään Uinti Hyvinkäätä edustavat Aino Kontiainen ja Saana Yritys. Toivottavasti syksyllä saadaan Saanan ja Ainon seuraksi mahdollisimman monta uimaria tutustumaan joulukuiseen Vaasaan.

Keskittyminen omaan tekemiseen, ehjä harjoituskausi ja uimarin kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä siitä ponnistava onnistuminen olkoon siis tavoitteemme.

Hoppas vi också ses i Vasa!!!

Loistavaa treenisyksyä uudelle seuralle!

ps. Pohojammaan pääkaupungis Vaasas on luomapopulaatio maan korkein, notta kannustus kisoiss’ on taattu.

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s